xenon muutossarjat, Xenon polttimot, Led-työvalot, Led-polttimot ja uututena Led-lisävalot autoon Edullisesti!
Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Xenonien laillisuus

Suosittelen xenoneita kaikille, koska oikein käytettynä extra valo tiellä lisää omaa turvallisuutta hyvällä näkyvyydellään ja muiden turvallisuutta tulla nähdyksi! 

Muutama asia kannattaa ottaa huomioon jos haluaa olla varma, ettei tule mitään ongelmia katsastusmiehen tai poliisin kanssa.

AKE:n sivuilta

Ajoneuvohallintokeskus muistuttaa, että Xenonajovaloilla on aina oltava pesulaite. Tämä koskee luonnollisesti myös jälkiasennettavia Xenonajovaloja – ei koske kuitenkaan erillisiä kaukovaloja tai lisäkaukovaloja.

• Lähivalojen suuntauksensäätölaite tulee olla 01.01.1995 tai sen jälkeen käyttöönotetussa autossa, jos auto on 01.01.1994 tai sen jälkeen tyyppikatsastettua mallia. • Lähivalojen suuntauksensäätölaite tulee olla kaikissa 14.06.1995 tai sen jälkeen käyttöönotetuissa autoissa (ennen 01.01.1994 tyyppikatsastetut mallit kuitenkin 01.07.1995 lähtien).

• Toiminnaltaan automaattinen Xenonajovalojen suuntauksensäätölaitteen tulee olla uusissa autotyypeissä 1.10.1998 lähtien ja 1.10.2000 lähtien kaikissa käyttöönotetuissa autoissa.

Mikäli auto on voitu hyväksyä Suomessa liikenteeseen varustettuna yksinomaan DOT-hyväksytyillä ajovaloilla ja niiden tilalle vaihdetaan DOT-hyväksytyt xenon-ajovalot, niin autossa ei vaadita suuntauksensäätölaitetta, eikä valojen pesulaitetta.” Myös umpion pitää olla hyväksytty xenoneille (merkintään DC lähivalo, DR kaukovalo, DCR lähivalo-kaukovalo).

Tarkemmin DOT hyväksytystä umpiosta trafin sivuilta 

Nämä ei koske lisävaloja!

peukalo.jpg